En bitter historie
Nogle snakker om, at bitteren kan dateres helt tilbage til det gamle Egypten – og i hvert fald fra tidlig middelalder af. Bitter er derfor en gammel sag historisk set og blev oprindeligt først og fremmest brugt til medicinske formål. Bitters opbygning af forskellige urter, krydderier og bark kunne nemlig bruges til at modvirke gift eller anden sygdom.
Derfor er den også en historisk kendis, når det angår dens levetid – men som spiritus er den imidlertid en del yngre. Hvornår man præcis begyndte at nyde den som alkohol er svært at sige, for mange af producenterne bag er de samme, som producerede bitter som medicin først.
Bitteren blev dog med sikkerhed drukket i starten af 1800-tallet som den sidste detalje i én cocktail. Her har man nemlig det søde og det sure i forvejen, og så giver bitteren den fornødne bitterhed til at afbalancere cocktailen harmonisk.
Bitter er altså en simpel videreudvikling af et medicinsk produkt, som også stadig benyttes i lægevidenskaben i dag. Hos Østerbro Vin & Spiritus har vi dog klart en forkærlighed for det bitre produkt som spiritus.