Hvad er Pisco?
Pisco er fremstillet af fermenteret vindruesaft og er enten farveløs eller gullig i farven. Det var spanske kolonister, som udviklede den nu så velkendte brandy tilbage i 1600-tallet – oprindeligt som et alternativ til orujo. For hvor orujoen blev importeret fra Spanien, kunne man producere pisco på lokale frugter – og dermed spare på udgifterne til import af alkoholiske drikkevarer.
I dag er der dog ikke noget sparsomt ved pisco, som er blevet synonym med kvalitet og velsmag blandt brandy-beundrere verden over. Piscoen er da også lidt af et unikum hvad angår både krop, smag og duft.
Prøv selv en af de peruvianske piscoer fra Østerbro Vin & Spiritus, og oplev, hvorfor den sydamerikanske brandy har haft international status, siden den først fandt vej til amerikanske og andre internationale ganer i 1830’erne.
Piscoen kommer i fire grader: den traditionelle på 30 %, den specielle på 35 %, reservaen på 40 % og endelig Gran pisco på 43 %.