Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon 40%
Buffalo Trace Destillery
Denne Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon er en af verdens mest kendte bourbons. Det er “standardaftapning” fra destilleriet af samme navn. Bou...
Vis alle detaljerHos Østerbo Vin & Spiritus finder du altid et stort udvalg af både blended og single malt whisky. Dyk ned i det bedste fra Whiskytønderne her på siden, og bestil dine foretrukne flasker. Du er selvfølgelig også velkommen i butikken på Østerbrogade 156 og få råd og vejledning om valg af whisky.
Du er sikkert stødt på udtrykkene “blended whisky” og “single malt whisky”. Men hvad er egentlig forskellen?
Kort fortalt er forskellen, at blended er et blandingsprodukt fra flere forskellige destillerier, hvor single malt kommet fra ét destilleri. Forskellen er dog lidt mere nuanceret end som så – og det kræver en lille smule viden om fremstillingsprocessen for at forstå nuancerne.
Maltning – fra korn til maltsukker
Whisky er lavet på korn – oftest rug, byg eller hvede. Kornsorterne bliver indledningsvist sat til spiring – en proces, der tager cirka 5 dage. Undervejs danner kornet de enzymer, der omdanner kornets stivelse til maltsukker, ligesom nogle destillerier tilføjer røg under tørringsprocessen for at tilføje røgnoter til smagen.
Fermentering – sukkeret bliver til alkohol
Efter tørringen er det blevet tid til fermentering – den proces, hvor maltsukkeret omdannes til alkohol. Helt praktisk foregår fermenteringen ved, at maltsukkeret moses til en grødlignende masse, som udsættes for forskellige stadier af temperaturbehandling.
Desuden tilsættes gær for at udvinde sukkerelementerne og omdanne dem til alkohol. Efter 2-4 døgn har massen – eller “øllet”, som det bliver kaldt – opnået en alkoholprocent på 8-9 %. Nu er det tid til destillering.
Destillering – alkoholen trækkes ud af massen
Efterfølgende bliver øllet destilleret på forskellige apparater, og gennem en række processer fordampes alkoholen fra ølmassen. Efterfølgende nedkøles dampen og bliver dermed til flydende alkohol. På dette tidspunkt er alkoholen klar og vil typisk have en alkoholprocent på 63,5 %.
Casking – whiskyen får smag og særpræg
Endelig fyldes alkoholen på tønder, hvor den skal lagre for at opnå sin særlige smag og farve. Tønderne kan være lavet af forskellige træsorter, som hver især har indflydelse på den enkelte whiskys unikke særpræg – både smags- og farvemæssigt.
Længden af lagringen har dog også stor indflydelse på det endelige produkt. For jo længere whiskyen befinder sig i tønden, desto mere smag vil den få.
Blended whisky er billigere at producere, ligesom den ofte ikke vil bære en alder. Blended whisky har da også et ringere ry end de enkeltkornede pendanter. Det skyldes måske, at der ofte står store multinationale brand bag de blandede versioner, og at en blended whisky i kraft af sit ikke-ensartede ophav bare ikke har samme historie.
At blendede whiskyer også ofte indgår som ingrediens i cocktails frem for at blive nydt på egen hånd, har nok også bidraget til deres lidt blakkede ry.
Der er dog ingen grund til at kimse af de blandede whiskyer. Der findes nemlig masser af gode varianter. For eksempel Duncan Taylor The Big Smoke, som er en maskulin og kraftfuld whisky.
Når det så er sagt, kan vi ikke komme udenom, at single malt whisky ofte vil være af højest kvalitet. Netop fordi single malt-versionerne laves af helt rene kornsorter, ligesom de vil være mere unikke i smagen. Vi kan for eksempel anbefale Macallan, som er en skotsk single malt whisky med stolte traditioner.
Vores sortiment omfatter en bred vifte af whiskyer, der vil glæde både erfarne connaisseurs og nybegyndere. Lad os udforske nogle af de mest populære whisky brands, herunder single malt whisky, der vil tage dig med på en sensorisk rejse gennem denne ædle drik.
Lismore er et skotsk single malt whisky brand, der hylder den traditionsrige whiskyproduktion i det skotske højland. Med sin forfriskende karakter og subtile sødme har Lismore vundet hjerter verden over. Denne velbalancerede single malt byder på noter af frugt, honning og lette krydderier, der giver en behagelig og afbalanceret smagsoplevelse.
The Glenrothes er en anerkendt skotsk single malt whisky, der fremstiller whiskyer af højeste kvalitet. Deres karakteristiske stil indeholder dybe og komplekse smagsnuancer med noter af vanilje, tørret frugt og krydderier. Uanset om du vælger en aftapning fra en specifik årgang eller en blanding af forskellige årgange, vil The Glenrothes 12 års Single Malt imponere med sin dybde og elegance.
Murray McDavid er en uafhængig aftapper af skotsk single malt whisky og er kendt for sin innovative tilgang til aftapning. De vælger nøje fadene og eksperimenterer med forskellige finish for at skabe unikke smagsoplevelser. Resultatet er en spændende portefølje af whiskyer, der udfordrer konventionerne og begejstrer whiskyentusiaster med deres kreativitet og kompleksitet.
Find og bestil dine foretrukne Whisky – single malt eller blended – hos Østerbro Vin & Spiritus, og få leveret lige til døren.
Mangler du gode råd eller inspiration til dit køb, er vi også altid glade for et besøg i butikken på Østerbrogade 156, hvor vi selvfølgelig står klar til at dele vores passion for de gode flasker.
Se også vores udvalg af Bourbon.
Denne Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon er en af verdens mest kendte bourbons. Det er “standardaftapning” fra destilleriet af samme navn. Bou...
Vis alle detaljerWild Turkey 101 Proof… sikke en klassiker! I mere end 60 år har denne bourbon brilleret i mint juleps og Old Fashioneds som et af whisk(e)yverdenen...
Vis alle detaljerMaker’s Mark bourbon er en amerikansk whisky lavet på 70% majs, 16% hvede og 14% maltet byg. Hveden siges at give mere sødme end rug, som normalt g...
Vis alle detaljerWoodford Distillery, Labrot & Graham er grundlagt i 1812 og er i dag det ældste og mindste destilleri i Kentucky, som stadig producerer bourbon...
Vis alle detaljerFour Roses Single Barrel er en straight bourbon whiskey fra Lawrenceburg, Kentucky. Det er en af firmaets enkeltfadsaftapninger, hvilket betyder, a...
Vis alle detaljerIfølge legenden var den oprindelige Bulleit-bourbon, skabt omkring 1870, lavet med et stort indhold af rug. De omkring 66% rug ville faktisk ha’ gj...
Vis alle detaljerMichter’s Kentucky Straight Rye er en amerikansk rugwhisky, hvilket betyder, at den er lavet på minimum 51% rug. Den lagres på nye, brændte fad...
Vis alle detaljerEagle Rare 10 years er en bourbon whiskey fra Kentucky i Usa. Den er lavet på majs.De blide nuancer af karamel, varme krydderier og vanilje giver e...
Vis alle detaljerBoulder Spirits Bottled In Bond Straight Bourbon WhiskeyBounder Spirits destilleriet, er et lille Colorado whisky firma, med store drømme og større...
Vis alle detaljerBulleit Bourbon 10 Years Old er en amerikansk whiskey lavet primært på majs. Helt bestemt lyder opskriften på 68% majs, 28% rug og 4% bygmalt. Den ...
Vis alle detaljerMichter’s Unblended American Whiskey minder om en bourbon, men er lagret på en måde som gør, at den ikke må kaldes det. I definitionen på bourb...
Vis alle detaljerMichter’s Small Batch Bourbon er en amerikansk whiskey lavet på minimum 51% majs og lagret på helt nye, forkullede fade af amerikansk hvideg. N...
Vis alle detaljerKnob Creek Kentucky Straight Bourbon whiskey har lagret i 9 år på fade, der har fået maximal charring, så der trækkes mest muligt sødme ud af e...
Vis alle detaljerSan Francisco World Spirits Comp.DOBBELT GULD Baby Blue var den første whisky fra Texas på markedet siden Spiritusforbuddet i USA. Baby Blue...
Vis alle detaljerFour Roses Small Batch er en bourbon fra Lawrenceburg, Kentucky. Den er sammensat af forskellige bourbons lavet på fire unikke opskrifter. Det er M...
Vis alle detaljerBulleit Bourbon er en small batch whisky, som på original vis destilleres og lagres i små portioner. Bulleit Bourbon Whiskeys kompleksitet og subt...
Vis alle detaljerFour Roses Yellow Label er en straight bourbon whiskey fra Lawrenceburg, Kentucky. Det er firmaets mest kendte produkt og med god grund: en suveræn...
Vis alle detaljerJack Daniel’s Sour Mash Old No 7 er en Tennessee Whiskey lavet på 80% majs, 12% bygmalt og 8% rug. Efter destillationen bliver spiritussen filtrere...
Vis alle detaljerJim Beams ”White Label” er et massivt bjerg i det stadigt ekspanderende bourbon-landskab. Efter sigende er det den mest solgte bourbon overhovedet....
Vis alle detaljerI 1970’erne var Michter’s Sour Mash Whiskey firmaets mest efterspurgte produkt. Whiskeyen forsvandt fra markedet i 1989, men vendte stærkt tilbage ...
Vis alle detaljerVi sender gode anbefalinger og tilbud
Man - Tors 10:00-18:00
Fre 10:00-19:00
Lør 10:00-15:00
Mail: info@osterbrovin.dk
CVR: 3670868
TLF: 28 45 57 40
Stiftet: 10.04.2015
Privatlivspolitik