Den berømte og sagnomspundne rom

Den berømte og sagnomspundne rom

“Yo-ho-ho, and a bottle of rum!” Sådan lyder det berømte piratcitat, som blandt andet indgår i en af Pirates of the Caribbean-filmene. Plyndring, skibstogter… og ROM – sådan går de romantiske fortællinger om piraterne i Caribien i hvert fald, og delen med rom kan vi godt identificere os med hos Østerbro Vin & Spiritus.

Rom er nemlig en lækker sukker-spiritus, der trods sin høje alkoholprocent sagtens kan nydes for sig selv eller on the rocks – samtidig med at den indgår i adskillige drinksvariationer på barkortet. De fleste kan derfor nyde en god rom, og på den måde er der en smule pirat gemt i de fleste af os.

Romvarianter

Rom spænder bredt. Lige fra lys til mørk rom. Høj til lav pris. Og fra plain drik til rom & cola. Mulighederne er utallige, men herunder kan du finde et par af vores favorit romvarianter.

Don Papa rom er uden tvivl en af vores – og mange kunders – favoritter. Det er en filippinsk rom, der er opkaldt efter revolutionæren Don Papa, som kæmpede for filippinsk selvstændighed, men i stedet fik en rom opkaldt efter sig. Don Papa rom destilleres på sukkerrør og lagres på amerikanske egefade, men den hemmelige ingrediens kommer først efter den syv år lange lagring, hvor filippinerne tilsætter vanilje til deres rom.

Great Dane rom er i den lidt tungere ende af romskalaen. Med sine 59,7 % giver den lidt mere tjubang i mundvigen, men uden det bliver udrikkeligt. Har man mod til at smage den plain, vil man faktisk tværtimod fornemme en svag sødme fra rommen. Lakrids, frugt og slik ligefrem er nogle af de ting, du kan opdage i Great Danes smagsnuancer. Foruden vanilje, brændt sukker, ananas og karamelliserede figner – ikke dårligt for en stor og stærk rom!

Sødmen er da også et særkende for rommen i forhold til lignende drikke som whisky eksempelvis. Derfor er den lettere både at drikke rent – og bruge i drinks. 

Tid til rom

Som det jo efterhånden er tydeligt, kan rom bruges til det meste og er derfor yderst populær hos de fleste. Her er dog nogle mindre kendte forslag til brug af rom, som bevæger sig ud over drinkskortet.

Romkugler. Ja, det er faktisk ikke for sjov, at de hedder lige netop romkugler. Det ved du måske også godt, men i langt de fleste tilfælde er det bare romessens, der bruges i de berømte restkager. Er du derfor tilhænger af den runde romkugle, vil vi foreslå dig at lave dem med en ægte rom – det gør en forskel.

Gammeldags æblekage. Også her er rommen en ingrediens, du kan drage fordel af. Knus makronerne og hæld en smule af hvilken som helst rom henover og lad det trække, mens du river æblerne, som efterfølgende også dekoreres ovenpå. Flødeskum topper herefter retten og voilá – gammeldags æblekage med et pift af den sødmefulde rom.

I aftenstunden. Måske ikke så ukendt et forslag, men ikke desto mindre, kan vi anbefale en ren rom eller rom on the rocks i de senere aftentimer til at komme ned ovenpå en længere arbejdsdag. Her kan der nemlig være fokus på nydelsen af rommen og effekten af den, som man langsomt kan fornemme fordele sig rundt i kroppen, mens man har bedre tid til at smage de forskellige frugtnoter og eftersmage.

Find flere muligheder hos Østerbro Vin & Spiritus

Hos Østerbro Vin & Spiritus kan du finde noget til enhver smag, og vi har helt sikkert vejen til din rom i vores udvalg.

Du kan både finde danske romtyper som Fanø Skibsrom Havmanden og Great Dane rom sammen med internationale klassikere som Diplomatico rom og Old Pascas Barbados.

Med mere end 80 forskellige rom har vi i hvert fald forsøgt at gøre vores til, at du kan finde den rom, der passer til dine smagsløg. Er du i tvivl, kan du altid komme forbi os på Østerbrogade 156, hvor vi står klar til at hjælpe dig med at finde dine præferencer.

Forrige artikel Kender du egentlig sake?
Næste artikel Akvavit – sådan skal du nyde din snaps
Varen er desværre ikke på lager i øjeblikket. Hvis du har interesse i at vide hvornår den kommer igen, er du velkommen til at ringe på tlf. 39 18 05 38, eller skrive en mail til info@osterbrovin.dk.