Nuits-Saint-Georges Les Cailles Premier Cru 2015
Maison Louis Jadot
Passer til Vildtretter Braiseret kød Svamperetter Lagrede oste Land Frankrig Område Bourgogne Underområde Côte de Nuits Type/Farve Rødvin Å...
Vis alle detaljerRødvin var i tidernes morgen kendt som en drik, der udelukkende var forbeholdt de finere selskaber. I dag er denne vintype blevet en favorit kompagnion til middagsselskaberne, og rødvin er endda en af danskernes mest foretrukne vintyper. Hos Østerbro Vin & Spiritus finder du et bredt udvalg af forskellige rødvin nuancer fra kendte vinområder verden over. Vi tilbyder fri fragt ved køb over 499,- samt hurtig levering af alle bestillinger.
Der er intet som et skønt glas rødvin til at ledsage en god middag, afrunde en fantastisk dag, eller fejre de små og store øjeblikke i livet. Hos Østerbro Vin er den en af vores helt store passioner at samle kvalitetsrige rødvin fra hele verden og til fornuftige priser, så du har mulighed for at finde lige netop den rødvin, som passer til dine behov og interesser.
Dét som gør en rødvin speciel, er ikke udelukkende den dybe og smukke farve. Rødvin befinder sig på et bredt spektrum af smagsnuancer, som, når den rammer ganen, kan skabe en helt bestemt stemning. Vin arten kommer i flere forskellige smagsvarianter, som udelukkende deler den smukke farve, der kan variere helt fra en lys rubinrød over til en mere mørk og dyb rød. Vinens farve stammer fra skindet på druen, som i tilfældet med rødvin vil være fra blå druer.
I dag er vinproduktionen ikke længere begrænset til de traditionelle vinlande såsom Frankrig, Spanien, Italien og Portugal. Vin produceres derimod over hele verden, hvor klimaet tillader det. Dette inkluderer både andre Europæiske lande samt Afrika, Asien, Australien samt Syd- og Nordamerika.
Herudover produceres rødvin fra en helt del forskellige blå druesorter, hvorfra de fleste af dem ikke er kendte. Få druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir og Syrah er dog typisk kendte af den almene vindrikker. Trods druesorterne er gennemgående i produktionen verden over, er det relevant at bide mærke i, at hvert land har sin egen fortolkning af den enkelte druesort. Det betyder, at en Pinot Noir fra f.eks. Argentina vil have et andet udtryk end samme druesort fra Bourgogne.
De fleste lande har på samme måde specialiseret sig i en nationaldrue, som er blevet deres varemærke. I Italien er Sangiovese og Nebbiolo de mest populære druer til at skabe de delikate italienske rødvin. De fleste vil formodentligt forbinde Tempranillo druen med en klassisk spansk rødvin. I Australien er Shiraz den populæreste drue, mens New Zealand er særligt storproducenter af Pinot Noir.
Der er dermed mulighed for at finde god rødvin i flere forskellige dele af verden, og hos Østerbro Vin har vi gjort os særlig bekendte med nogle af verdens mest anerkendte rødvins producenter. Vi har sørget for at hente rødvine hjem fra de bedste områder verden over, hvilket har givet os et udvalg af delikate rødvine, som rammer bredt på det internationale marked. Du finder dermed både italiensk rødvin, fransk rødvin, spansk rødvin og australsk rødvin hos Østerbro Vin.
Et godt glas rødvin kan være det endelige led, som binder smagsløgenes nuancer sammen med en dejlig middag. Den afgørende faktor for at nå denne overdådige sanseoplevelse af den helt rette balance af nuancer bunder i at kombinere middagen med den helt perfekte vin – det er nemlig ikke al rødvin, som passer til al mad.
Derfor bør du være særlig opmærksom på, hvilke smagsindtryk vinen indeholder, samt hvordan disse passer til maden. Hvis du planlægger at tilberede en middag med intense smage, vil en vin med samme karakteristika være komplementerende. Eksempelvis vil en god bøf akkompagneres bedst af en kraftig rødvin, mens en lettere ret som fisk vil smage bedst i selskab med en let og mindre intens vin. Vi har sørget for at skabe et sortiment af rødvine, som passer til ethvert godt måltid, så du har mulighed for at finde lige den vin, der passer til din kommende middag.
Både aroma og bouquet referer til vinens duft, hvorfor de to begreber kan være svære at adskille. Dog kan det anskues således, at aroma referer til vinens primære og sekundære dufte. De primære dufte stammer fra typen af drue, som anvendes til at fremstille vinen, mens de sekundære dufte udvikles under før-gæringen samt selve gæringsprocessen. Aroma betegner dermed det overordnede sanseindtryk, som opstår i kombination af smags- og lugtesansen. Det vil typisk være dufte som blomster, brombær, kirsebær, urter eller frugter.
Bouquet refererer derimod til vinens tertiære dufte, som udvikles i efter-gæringsprocessen, der kan være når vinen modnes i vintønder af egetræsfad eller ældes i flasker. Det betyder også, at processen er et resultat af vinens modning, hvorfor der kan gå flere år, før en bouquet har udviklet sig. Den lange proces resulterer dermed i en mere karakteristisk duft, som kan være svampe, cedertræ, lakrids, læder, ristede mandler, hasselnødder, kaffe, karamel, chokolade eller røg.
Både temperatur, lys og placering har en betydning for, hvordan en vin modner sig, og det er derfor vigtigt at tage forbehold for disse faktorer, så din vin ikke ødelægges. Det mest optimale opbevaring af en rødvin er i et køligt rum omkring 12-14 grader uden større temperatursvingninger. Herudover anbefales det, at flaskerne opbevares liggende ned i mørke – hvis du ikke har et mørkt rum, kan du blot dække dem til.
Ligesom at det er vigtigt at opbevare rødvin ved en bestemt temperatur, er det uhyre vigtigt, at vinen serveres ved den korrekte temperatur, for at opnå den bedst mulige smagsoplevelse. En tommelfingerregel hedder, at jo varmere vinen er, jo mere vil alkoholen kunne duftes, hvilket vil dække over de finere frugt nuancer, som vi ellers gerne skulle kunne opfange. Herudover vil en varmere vin ligeledes føles tungere og skarpere.
Lettere rødvine anbefales at serveres ved 13-15 grader, mens kraftigere og tungere rødvine anbefales at serveres ved 16-18 grader. Det er altid en god ide at servere din rødvin lidt køligt, da vinens temperatur i glasset hurtigt vil stige til stuetemperatur.
Tanniner, der er også kendt som garvesyre, er en stærk syre, som sidder i skindet, stenene og stilkene på vindruerne, samt i de træfade, som vinen lagrer på. Garvesyren giver vinen en snerpende og tør smag, hvilket kan mærkes på gummer, gane og tænder. I vin-terminologi betegnes syren som en faktorer, der giver vinen struktur. Mængden af syre og dermed struktur i vinen afhænger af druesaftens liggetid med skindet på et egetræsfad.
Østerbro Vin er din vinhandel i København – hos os finder du rødvine til ethvert måltid samt i flere forskellige prisklasser. Dermed er du sikret at finde en vin, som passer perfekt til dine behov. Fælles for alle vores vine er den høje kvalitet og eksklusive smag.
Gå på i vores brede sortiment af kvalitetsrige rødvine, og bliv inspireret til at løfte din næste middag med den perfekte rødvin. Hvis du derimod foretrækker hvidvin, portvin, rosévin eller mousserende vin, kan du med fordel se vores udvalg af disse vine. Vi garanterer altid gratis fragt ved køb over 499,- samt hurtig levering indenfor 1-3 hverdage.
Se også alle vores tilbud her.
Passer til Vildtretter Braiseret kød Svamperetter Lagrede oste Land Frankrig Område Bourgogne Underområde Côte de Nuits Type/Farve Rødvin Å...
Vis alle detaljerPasser til Vildtretter Braiseret kød Svamperetter Lagrede oste Land Frankrig Område Bourgogne Underområde Côte de Nuits Type/Farve Rødvin Å...
Vis alle detaljerVi sender gode anbefalinger og tilbud
Man - Tors 10:00-18:00
Fre 10:00-19:00
Lør 10:00-15:00
Mail: info@osterbrovin.dk
CVR: 3670868
TLF: 28 45 57 40
Stiftet: 10.04.2015
Privatlivspolitik